Careeroo Group logo

Mechanical Engineer Vacatures

Home  ›  Vacatures  ›  Mechanical Engineer Vacatures

Recente Mechanical Engineer Vacatures

Mechanical Engineer
36 uur
Opdrachtgever:
Search-on

Over Mechanical Engineer Vacatures

Mechanical engineering – ook wel bekend als werktuigbouwkunde – is een belangrijke discipline binnen de techniek die zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van mechanische systemen. Als Mechanical Engineer gebruik je principes uit de natuurkunde en materiaalkunde om innovatieve en veilige oplossingen te bieden voor diverse industrieën. Of het nu gaat om het ontwerpen van machines voor de industrie of het verbeteren van energieproductie, mechanical engineers zijn onmisbaar!

Misschien wist je het nog niet, maar zo’n mechanisch stukje techniek kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een simpele koffiemolen die elke ochtend je favoriete espresso maalt, of aan de ingewikkelde tandwielsystemen die de precisie van een Zwitsers horloge mogelijk maken.

In een vacature voor een Mechanical Engineer komen meestal de volgende werkzaamheden naar voren:

  • Ontwerp en ontwikkeling: Als mechanical engineer bedenk en creëer je mechanische oplossingen die efficiënt en innovatief zijn, bijvoorbeeld het optimaliseren van energiegebruik.
  • Probleemoplossing: Naast het ontwerpen, los je problemen op en verbeter je bestaande systemen voor optimale prestaties.
  • Testen: Voordat je ontwerp wordt geïmplementeerd, test je deze grondig om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert en veilig is.
  • Documentatie: Je documenteert je werk nauwkeurig zodat jouw collega’s je werk kunnen begrijpen en onderhouden.


Lees hier meer over andere engineer functies!

Over ons engineering baan

Vacatures voor Mechanical Engineers Per Specialisatie

Omdat dit vakgebied zo divers is, zijn er verschillende specialisaties waar je Mechanical engineering vacatures voor kunt vinden:

  • Automotive Engineer: Gespecialiseerd in het ontwerpen en verbeteren van voertuigen?
  • HVAC Engineer: Expert in het optimaliseren van verwarming, ventilatie en airconditioning?
  • Robotica Engineer: Passie voor het ontwerpen van robots?
  • Energie-ingenieur: Ga jij all-in voor duurzame energiegebruik en opwekking?
  • Productie-ingenieur: Specialist in het optimaliseren van productiesystemen?

Salaris Mechanical Engineer

Het salaris van Mechanical Engineer kan per vacature flink verschillen. Dit hangt af van je ervaring, specialisatie, locatie en de sector waarin je werkt. In Nederland ligt het gemiddelde jaarsalaris tussen de €39.600 en €44.400, met maandsalarissen tussen de €3.300 en €3.700. Voor Mechanical Engineers met specialisaties in Robotica engineering, of Senior Engineers in het algemeen, kan het salaris hoger liggen.

Benieuwd naar wat andere soorten engineers gemiddeld verdienen? Check dan deze pagina!

Direct solliciteren
Vacature:
 
Voeg cv toe